Fudbalska srijeda u BiH počinje na Tušnju, završava na Koševu

Danas mečevi osmine finala Kupa

Fudbalska srijeda u BiH počinje na Tušnju, završava na Koševu

Admin Čaušević

Svi četvrtfinalisti Kupa BiH bit će poznati danas. 

Srijeda je rezervisana za utakmice osmine finala Kupa BiH. Voljom žrijeba odlučeno je da se nekoliko premijerligaša sastanu u međusobnim duelima.

Program će početi na stadionu Tušanj gdje Sloboda od 14 sati dočekuje Zrinjski, dok se posljednji duel od 17:30 igra na popularnom Koševu između Sarajeva i Ljubića.

Najviše pažnje svakako privlači duel na stadionu Grbavica gdje će u derbiju ove runde takmičenja snage odmjeriti Željezničar i Tuzla City.

"Ovo je utakmica koja nas ostavljaili izbacuje iz daljnjeg takmičenja. Gledali smo sad Tuzlu i dvije utakmice koje su igrali s Borcem gledali smo isto tako utakmicu koju smo mi s njima odigrali u prvenstvu i povezali smo onu koju smo izgubili u Tuzli. To je jedna ekipa koja zaista ima veliku kvalitetu i odlične pojedince. Mi se moramo spremiti na isti način kao što smo se spremali za njih za prvenstvenu utakmicu, niko neće kalkulirat i morat ćemo igrat na pobjedu jer samo ona nas vodi dalje. Kada igraš na pobjedu moraš biti pametan i inteligentan na koji način da dođeš do te pobjede jer ne možeš doći na bilo koji način kada igraš protiv takve kvalitetne i ozbiljne ekipe", rekao je Tomislav Ivković u najavi utakmice.

Bit će to drugi međusobni duel ova dva tima na stadionu Grbavica u posljednjih desetak dana. Ranije je u prvenstvu sarajevska ekipa slavila sa 2:1.

"Izgubili smo nedavno na Grbavici, no to ne znači da ne možemo odigrati bolje. Mi i Željezničar imamo ambicije da prođemo dalje, očekujem korektnu utakmicu, kako je bilo i u prvenstvu. Imat ćemo fudbalskim riječnikom sve uslove za igru, mislim na teren i stadion koji je pravi fudbalski. Svaki igrač može samo da poželi da igra na takvom stadionu", riječi su šefa struke Tuzlaka Husrefa Musemića.

Termini mečeva i sudije:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Omarska - Igman 14:30; Admir Musić(Sarajevo)
Leotar - Borac 14:30; Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)
Sarajevo - Ljubić 17:30; Dražen Marić (Bijeljina)
Željezničar - Tuzla City 16:30; Sabrija Topalović (Zenica)
Sloboda - Zrinjski 14:00; Admir Šehović (Sarajevo)
Sloga GV/Uskoplje - Velež 14:30; Frano Jelić (Široki Brijeg)
Radnik - Široki Brijeg 14:30; Danijel Bojo (Kiseljak)
Zvijezda Gradačac - Posušje 14:30; Velimir Drinić (Modriča)

Podsjećanja radi, u ovoj fazi takmičenja igrat će se jedan susret. U slučaju da nakon 90 minuta ne bude pobjednika uslijedit će izvođenje penala.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Kako se šteluje Sarajevu i podVeležu iz vrapčiča a oni se ponasaju hulinganski i napadaju sudije,igrače i pale auta sto se sad nejavljaju kad su dobili trečeligaša zato sto su gamad i kmečavci
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti