Kadeti Širokog Brijega teškom mukom do pobjede nad Čelikom
Kadeti Širokog Brijega su boljom igrom u prvom dijelu osigurali sebi prvi trijumf u novoj sezoni Premijer lige

Premijer liga, 1.kolo

Kadeti Širokog Brijega teškom mukom do pobjede nad Čelikom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon pionirskih selekcija, na teren Kamberovića polja izašle su i kadetske selekcije Čelika i Širokog Brijega. Na kraju je bila bolja gostujuća ekipa koja je slavila rezultatom 1:2, identično kao i što su igrale pionirske selekcije.

Kao i pionirska selekcija, tako je i kadetska ekipa Čelika u novu sezonu Premijer lige ušla bez ijedne pripremne utakmice, tako da je se i to dosta osjetilo na terenu. Početak utakmice prošao je u znaku gostujuće utakmice, dok su domaći dosta griješili i olako gubili lopte. Gosti su poveli već u 6.minuti, a nakon greške domaće odbrane i dosuđenog jedanaesterca od strane glavnog sudije Ermina Sivca, siguran s bijele tačke bio je Ivan Grgić za 0:1 vodstvo Širokog Brijega. Nakon gola, gosti su pokušali doći i do drugog zgoditka, ali nisu bili precizni. Domaći igrači trznuli su se u igri tek od 25. minute, kada su bili ravnopravni na terenu. Iz jednog prekida izabranici Pavleta Skočibušića izjednačili su rezultat na 1:1, a strijelac je nakon gužve u petercu i pravog glavometa bio Ali Međuseljac. Do kraja poluvremena gosti su ipak uspjeli postići novi gol, a strijelac je u 38.minuti bio Ivan Kraljević, s vodstvom gostiju završeno je i prvo poluvrijeme današnje utakmice.

Iako je očekivalo da će domaći nogometaši u drugo poluvrijeme ući odlučniji da pokušaju izjednačiti rezultat, to se ipak nije desilo. Mali roster igrača, te neuigranost glavni su razlog što crno-crveni danas nisu mogli više. Ipak gledajući protekle sezone, kada su omladinske selekcije Širokog Brijega uvjerljivo slavile pobjede, onda se današnja igra i rezultat mogu smatrati zadovoljavajućim, iako poraz ne može sigurno zadovoljiti trenera, ali i igrače. Široki Brijeg u drugom poluvremenu zadržao je vodstvo iz prvog dijela utakmice i na kraju su slavili rezultatom 1:2 identičnoga i u pionirskoj selekciji.

Treba istaći da su se današnje utakmice igrale po visokim temperaturama i to na terenu s umjetnom travom s toga mladim nogometašima treba odati priznanje što su izdržali sve napore i utakmice okončali zdravi bez kakvih povreda.

Čelik-Široki Brijeg 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Čelik:Mlačo, Begić, Mahmić, Kovač, Pašalić, Bahtić, Međuseljac, Sibalo, Uzičanin, Ormanović i Durmiš. Trener: Pavle Skočibušić.

Široki Brijeg: Majstorović, Mucić, Grgić, Krstanović, Planinić, Baketarić, Kraljević, Granić, Raspudić, Grbešić. Trener: Niko Kovačić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi