FK Sarajevo na pogon rezervista u drugom dijelu slomio otpor NK Čelik
Kadeti kluba s Koševa tek u drugom poluvremenu slomili su otpor domaćina, koji danas nije imao snage da iznenadi favorizirane goste

Premijer liga BiH za kadete, 19.kolo

FK Sarajevo na pogon rezervista u drugom dijelu slomio otpor NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kadeti FK Sarajevo danas su na Kamberovića polju u Zenici rezultatom 0:3 savladali domaći Čelik.

Izabranici Admira Hasančića u ovaj meč su ušli kao veliki favoriti, budući na stanje na tabeli, ali i evidentnu razliku u kvaliteti. Ipak gostujući nogometaši danas su se morali dobro potruditi da ostvare pobjedu, jer su izabranici Sabahudina Bujaka, bili veoma čvrst i neugodan protivnik, posebno u prvom poluvremenu.

Nakon nekoliko šansi u prvih 15-tak minuta utakmice koje su imali gosti, umalo nije stigla kazna. Ponajbolji igrač Čelika, napadač Emir Karalić u 25. minuti izašao je sam oči u oči s golmanom Sarajeva, koji u dva navrata u istom napadu brani udarce Karalića i spašava Sarajevo. Do kraja prvog dijela nije bilo golova, iako je bilo nekoliko šansi s obje strane.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli odlučnije i snažnije, radili su veliki pritisak na zadnju liniju Zeničana, a do gola su došli u 70. minuti kada za 0:1 pogađa rezervista Bakir Dževlan. Pokušali su domaći nogometaši da izjednače, ali bordo ekipa je igrala veoma čvrsto i disciplinovano u odbrani. Da će pobjeda otići put Sarajeva u 85.minuti potrudio se junak gostiju, Bakir Dževlan koji postiže svoj drugi gol i povećava vodstvo Sarajeva na 0:2. Do kraja utakmice gosti su uspjeli postići još jedan gol, a strijelac za konačnih 0:3 bio je još jedan rezervista Eldar Obuća.

Čelik-Sarajevo 0:3

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Čelik: Durmo, Karić, Piljug, Isaković, Sibalo, Gračić, Mašić, Karalić, Mušinović, Bahtić i Mahmić. Trener: Sabahudin Bujak

Sarajevo: Šahinović, Ćosić, Jovašević, Mulaosmanović, Viteškić, Tabak, Sejmenović, Kečanović, Ramić, Hajdarević i Hodžić. Trener: Admir Hasančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi