Kadeti uvjerljivi protiv Moldavije

Trijumf u prvom meču

Kadeti uvjerljivi protiv Moldavije

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH uvjerljivo je savladala Moldaviju sa 3:0 u 1. kolu prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na turniru u Finskoj bh. tim je bez većih problema savladao Moldaviju i tako je došao do tri važna boda.

BiH je povela u 28. minuti. Dosuđen je penal, a Denis Alijagić je pogodio za prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi Alijagić u 49. minuti meča svojim drugim golom povećao prednost na 2:0 i tada se već nazirala pobjeda mladih Zmajeva.

Do kraja je bh. tim postigao još jedan gol. Amar Musić je pogotkom u 62. minuti postavio konačan rezultat susreta od 3:0.

U ovoj grupi su još selekcije Finske i Češke, a naredni protivnik Bosne i Hercegovine je domaćin turnira Finska.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Moldavija 3:0

BiH je nastupila u sastavu: Šahinović,, Musić, Fejzić (od 84. Jovašević), Hodžić, Alijagić, Popara (od 72. Božičković), Hajdarević (od 61. Ćorić), Mehičević (od 84. Avdihodžić), Šukilović, Golijanin (od 72. Soldo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi