Kadetska reprezentacija BiH saznala rivale na Evropskom prvenstvu

Protiv Danske, Belgije i Republike Irske

Kadetska reprezentacija BiH saznala rivale na Evropskom prvenstvu

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala rivale na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u Engleskoj od 4. do 20. maja.

BiH je smještena u grupu C, gdje će za protivnike imati selekcije Belgije, Danske i Republike Irske. Interesantno, kuglice je na današnjem žrijebu izvlačio Wayne Rooney.

U grupi A će igrati Engleska, Izrael, Italija i Švicarska, u grupi B su Švedska, Portugal, Norveška i Slovenija, dok grupu D čine Španija, Njemačka, Holandija i Srbija.

Utakmice grupne faze igraju se od 4. do 11. maja, četvrtfinalni dueli su zakazani za 13. i 14. maj, polufinale je 17., a finale je 20. maja. Evropsko prvenstvo će biti održano u pet gradova: Rotherhamu, Chesterfieldu, Walsallu, Burtonu i Loughboroughu.

Vrijedi istaći da će za U-17 reprezentaciju BiH ovo biti treće uzastopno učešće na Evropskim prvenstvima, a možda i najbolja prilika do sada da prvi put prođe grupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi