Kadetski reprezentativac BiH potpisuje za Atalantu

Amar Kvakić zadovoljio ukuse struke

Kadetski reprezentativac BiH potpisuje za Atalantu

A. Beganović

Kadetski reprezentativac naše zemlje Amar Kvakić karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Atalanti.

Mladi 16-godišnji fudbaler austrijskog Kapfenberga koji je za kadetsku reprezentaciju naše zemlje odigrao sedam utakmicama od naredne sezone će najvjerovatnije nastupati za omladinske selekcije Atalante.

Kvakić je u Atalanti čije omladinske selekcije važe za jedne od najboljih u Italiji, proteklih dana boravio na svojevrsnoj probi i zadovoljio je ukuse stručnog štaba ovog italijanskog kluba.

U narednim danima će uslijediti pregovori između italijanskog i austrijskog kluba vezani za financijske detalje i ukoliko zainteresirane strane postignu dogovor kadetski reprezentativac naše zemlje preselit će se u Italiju.

Podsjetimo, Kvakić je član Kapfenberga od 2017. godine, a iako još nije napunio 17 godina odigrao je nekoliko susreta za drugu ekipu ovog kluba i u nekoliko navrata je bio u zapisniku za mečeve prvog tima ovog austrijskog prvoligaša.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi