Kadetski reprezentativci BiH poraženi od Finske

Češka sljedeći protivnik

Kadetski reprezentativci BiH poraženi od Finske

Kadetska reprezentacija BiH doživjela je poraz od Finske u susretu 2. kola grupe 11 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Kadeti koje vodi Adin Mulaosmanović kvalifikacije su otvorili pobjedom nad Moldavijom, no danas, u drugom meču po redu, doživjeli su poraz od domaće selekcije koja je nakon 90 minuta igre slavila s 2:1.

Do prednosti Finci su došli nakon 25 minute igre golom koji je postigao Walta, ali do odlaska na odmor, tačnije u 44. minuti, naši kadeti uspjeli su izjednačiti. Gol za 1:1 postigao je Alijagić.

Nastavak utakmice donio je otvorenu igru, i s jedne s druge strane, a više razloga za slavlje na kraju su imali Finci. U 70. minuti svojim drugim golom Walta je vratio prednost Finskoj i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat u Karinaai.

U posljednjem kolu bh. kadeti će se sastati s Češkom Republikom 1. oktobra u 15:30 sati u finskom gradu Salou.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

BiH - Finska 1:2

BiH: Muhamed Šahinović, Amar Musić, Ensar Fejzić, Faruk Hodžić (63. Petar Šetka), Muharem Trako, Denis Alijagić (75. Aleksej Golijanin), Dario Ćorić (63. Dženit Hajdarević), Dejan Popara (75. Dževid Avdihodžić), Luka Božičković (39. Marko Soldo), Džanan Mehičević, Mustafa Šukilović. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Finska: Hemmo Riihimäki, Kalle Wallius, Miika Koskela, Nikolas Talo, Niklas Pyyhtiä (72. Matias Kivikko), Niilo Saarikivi (60. Maksim Stjopin), Kasper Paananen (87. Henri Salomaa), Leo Walta, Kai Meriluoto (72. Jesse Kilo), Casper Terho (87. Otto Kemppainen), Joose Mäkinen. Selektor: Erkka Lehtola.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Ope Pukki!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi