Ratković: Kvalitetnu igru ponoviti i protiv domaćina turnira

Član stručnog štaba U17 selekcije BiH

Ratković: Kvalitetnu igru ponoviti i protiv domaćina turnira

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine odlično su otvorili turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. pobjedom protiv Moldavije od 3:0.

Našoj „U-17“ selekciji predstoji novi izazov, utakmica sa domaćinom turnira grupe 11 selekcijom Finske koja će biti odigrana sutra u 12:00 sati u Karinaai.

Pomoćni trener u kadetskoj reprezentaciji BiH Damjan Ratković očekuje da ekipa ponovi kvalitetnu igru iz prvog meča:

„Prvu utakmicu protiv Moldavije smo odigrali odlično. Dominirali smo u svim segmentima fudbalske igre i imali kontrolu tokom čitave utakmice. Sutra nas očekuje veoma zahtjevan meč protiv domaćina turnira, selekcije Finske. Analizirali smo protivnika, vidjeli njihove dobre a i loše strane. Nadamo se da ćemo sutra biti na visokom nivou, da ćemo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu i na kraju se radovati. Posjedujemo kvalitet, ali to treba sutra pokazati na terenu.“

Finska je u prvom kolu odigrala neriješeno 0:0 sa Češkom Republikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti