Kahrić: Idemo se nadigravati u Bugojno

Željezničar 2011 gostuje Iskri

Kahrić: Idemo se nadigravati u Bugojno

Samir Mlaćo

Nogometašice Željezničara  2011 iz Bosanske Krupe u nedjelju će u susretu sa šampionom ŽNK Iskra Bugojno završiti okončati sezonu u Prvoj ligi Federacije grupa Jug. 

Plave iz Bos.Krupe nakon 13 odigranih kola osvojile su 29 bodova, dok trećeplasirani Široki Brijeg ima 27 i jedan od ova dva tima izboriti će drugo mjesto koje donosi baraž za Premijer ligu.

Željezničaru 2011 u Bugojnu treba najmanje bod ukoliko Široki slavi u Čapljinu jer imaju bolji međusobni duel od Širokobriježanki, ali ukoliko upišu poraz od favorizovani Bugojanki morati će iščekivati rezultat  iz Čapljine.

 

"Upravo se bliži derbi kola. Ja se prije svega nadam jednoj dobroj i kvalitetnoj utakmici. Nadam se da će moja ekipa u ovoj utakmici pokazati svoje pravo lice i stisnuti zube kada je najpotrebnije da ostvarimo pozitivan rezultat i obezbjedimo play off za Premijer ligu.Mi smo izabrali teži put jer smo već ranije mogli obezbjediti doigravanje ali nažalost u nekim utakmicama je najviše falilo sportske sreće. Matematički nama je potreban jedan bod iz ove utakmice ili da Čapljina pobjedi ili odigra neriješeno na domaćem terenu protiv Širokog Brijega. Mi se nećemo previše pouzdati u Čapljinu i  dolazimo odigrati kvalitetnu utakmicu u Bugojnu", ističe mladi trener ŽNK Željezničar 2011 Kemal Kahrić.

Svjestan je mladi nogometni stručnjak da njegovu momčad u Bugojnu očekuje težak posao jer je Iskra posebnom u drugom dijelu sezone zaista superiorna.

"Iskra je već osigurala prvo mjesto kolo prije ovog  i to je njihova najveća prednost u ovoj utakmici jer ulaze u nju potpuno rasterećeno i za njih  rezultatski beznačajnu. Iskri čestitam na osvajanju lige, puno su uložili u svoju ekipu i to im se na kraju vratilo. Mi dolazimo odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, nadam se na kraju i rezultatski dobru. Za nas je u igri veliki ulog i nadam se da ćemo ga na kraju i uzeti jednom srčanom odgovornom i dobrom igrom na terenu. Ulogu favorita u ovoj utakmici prepuštam ekipi Iskre", dodao je Kahrić.

Meč između ŽNK Iskra Bugojno i ŽNK Željezničar Bosanska Krupa igra se u nedjelju sa početkom u 17 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi