Za sve je kriva FIFA 05: Kai Havertz objasnio zašto na dresu nosi broj 29

Napadač Chelseaja otkrio

Za sve je kriva FIFA 05: Kai Havertz objasnio zašto na dresu nosi broj 29

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Kai Havertz odlučio je otkriti zašto na dresu nosi broj 29.

Havertz je na ljeto 2020. godine došao u Chelsea kao veliko pojačanje iz Bayer Leverkusena za čak 80 miliona eura.

Njemački napadač se pokazao kao odličan potez jer je svojim golom donio prije godinu dana Chelseaju titulu prvaka Evrope.

Havertz je sve iznenadio kada je odlučio da izabare broj 29 u Chelseaju koji je nosio dok je igrao i u Leverkusenu. Iako je imao opciju da uzme broj devet ili deset na kraju je Havertz odlučio da uzme broj 29.

Ovaj 23-godišnjak je prije nekoliko dana odgovarao na pitanja na Instagramu, a jedan od fanova pitao ga je zašto baš broj 20, te je on objasnio zbog čega je izabrao taj broj koji za njega sigurno ima poseban značaj.

"Moj brat i ja smo koristili broj 29 kada smo igrali FIFA 05 i kreirali sebe na toj igrici", poručio je Havertz.

Image Credit: Instagram/@kaihavertz29

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemački reprezentativac je prošle godine u intervjuu za The Atletic bolje objasnio svoju odluku.

"Kada sam bio dijete stalno sam igrao FIFA-u ili PES s mojim bratom. Pravili smo svoj lik na tim igricama i moj brat je uvijek koristio broj 29 na svom dresu. Kada sam postao profesionalac i potpisao za Leverkusen pitali su mi koji broj želim, a ja sam pitao koji su slobodni. Kada su rekli broj 29 nisam imao dilemu i zbog brata sam izabrao taj broj".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti