Dogovoren transfer Raheema Sterlinga
Foto - EPA

Za ukupno 55 miliona funti

Dogovoren transfer Raheema Sterlinga

M. Šljivak

Raheem Sterling (27) nakon sedam godina napušta Manchester City i karijeru nastavlja u Chelseaju.

Brzonogi napadač postao je višak na Etihadu. Engleski prvak ga je odlučio prodati, a 27-godišnji ofanzivac uskoro će zvanično postati novi član Chelseaja.

Novinar Bobby Vincent objavio je večeras kako su City i Chelsea dogovorili transfer Sterlinga. Plavci će platiti 45 miliona funti odmah i 10 miliona funti kroz razne druge bonuse.

Uskoro se očekuje zvanična potvrda transfera i Sterling će put Londona na potpis ugovora.

Raheem Sterling je član Manchester Cityja postao 2015. godine. Stigao je iz Liverpoola za 44 miliona funti i dres Građana nosio je punih sedam sezona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za proteklih sedam godina ovaj 27-godišnjak je odigrao 339 utakmica i postigao je 131 pogodak.

S Građanima je Sterling osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri EFL Kupa, te FA Kup i Community Shield.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ko ce jos otici, Mahrez, Silva ?? Pep mozda pravi gresku, ali ne mozes imati nezadovoljnog igraca u klubu. Mislim da bi Silva ioak bio veci gubitak nego ovaj.Onog pijanca od 100 miliona treba dovesti u kondiciju, nakon ovih dana.
5 1
MaDaj
ma toooooooo pile, vrata sirom otvorena :D dosao za 50 osao za 50 jos jedan super posao.. pazi sledece sezone kad alvarez prefura njegovu statistiku bez problema :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije