I više od ljubavi: Na tribinama trećeligaša gotovo 50.000 navijača!

Nekada su bili prvaci države

I više od ljubavi: Na tribinama trećeligaša gotovo 50.000 navijača!

Edmir Škorić

Prosto je nevjerovatno da jednu ekipu u trećoj ligi prati nešto manje od 50.000 navijača.

U Njemačkoj se klubu nikada ne okreću leđa, bez obzira u kakvoj se situaciji nalazio i u kojem rangu boravio. Navijači su uglavnom tu i kada brod tone, a Kaiserslauternovi su više od navijača.

Tako je na derbi između nekadašnjih bundesligaša Kaiserslauterna i Saarbruckena došlo čak 46.895 navijača. Posjeti sa Fritz-Walter stadiona u 3 ligi Njemačke pozivdjet će i mnogi bundesligaši, o drugoligašima da ne govorimo.

Navijači Kaiserslauterna su tokom utakmice jednom posebnom koreografijom odali počast preminulom navijaču kluba Danielu Hasemannu.

Spektakl na stadionu upotpunilo je i oko 5.000 gostujućih navijača, koji su palili baklje i spremili također poseban dekor uz nekoliko "prozivajućih poruka" za mnogobrojne domaće navijače.

Oglasi

Kaiserslautern je spomenuti meč dobio rezultatom 3:1, čime je osigrao drugo mjesto u trećoj Bundesligi.

Klub je koji pred kraj prošlog i početak novog milenija pisao bajke u njemačkom nogometu. Svi se dobro sjećaju titule 1998. godine, četvrte u klupskoj historiji i to u povratničkoj sezoni u Bundesligu.

Igrao je i Kaiserslautern Ligu prvaka, dao velike zvijezde njemačkog nogometa. Dva puta su osvajali i Kup, a prošle sezone borili su se za opstanak u 3. ligi.

Trenutno je Kaiserslautern sa 63 boda drugoplasirani, te je sve bliže povratku u 'cvajtu'. Vodeći Magdeburg ima 69, a trećeplasirani Braunshweig 61 bod. Prva dva tima idu direktno u 2. Bundesligu, dok će trećepasirani igrati razigravanje.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi