Niko nije "uništio" Messija kao Kaka 2006. godine u Londonu

Brazil i Argentina igrali prijateljski meč

Niko nije "uništio" Messija kao Kaka 2006. godine u Londonu

E. Čaušević

Ricardo Izescon dos Santos Leite poznatiji kao Kaka bio je svojevremeno jedan od najboljih igrača svijeta, a najbolje partije pružao je u dresu Milana.

Kaka je ponikao u Sao Paulu za koji je debitovao 2001. godine i pokazao je već tada o kakvom talentu se radi. Milan je mjesecima skautirao Kaku i odlučili su da ga kupe na ljeto 2003. godine za 8.5 miliona eura.

Za Rossonere ovog je bio pun pogodak jer se Kaka ekspresno uklopio u ekipu i za kratko vrijeme postao je jedan od najboljih igrača Milana iako je tada imao dosta žestoku konkurenciju.

Kaka je posebno briljirao u sezoni 2006/07. kada je vodio Milan do titule u Ligi prvaka i svojim partijama oduševio je sve. Da će to biti njegova sezona Kaka je pokazao na samom početku i to u dresu reprezentacije Brazila.

Naime, Brazil i Argentina 3. septembra 2006. godine igrali su prijateljsku utakmicu u Londonu na stadionu Emirates na kojem je tada Arsenal tek počeo da igra. Karioke su bile dominantne i savladale su ljutog rivala sa 3:0.

Dva gola za Brazil u ovoj utakmici postigao je Elano, ali svi su na kraju pričali o onome što je napravio Kaka. On je u 89. minuti zabio sjajan gol nakon solo prodora za konačnih 3:0 koji se i danas našao u centru pažnje.

Oglasi

Mnogi su se danas na Twitteru prisjetili majstorije Kake iz utakmice protiv Argentine koja se igrala prije 15 godina. Gol je zaista bio fenomenalan, ali tada je malo ko davao značaja toj majstoriji Kaki.

No, gol je postao popularan tek godinama kasnije jer je pored Kake u glavnoj ulozi bio i Lionel Messi. Argentinac je tek bio na početku karijere i nije bio ni blizu popularan kao danas.

Kaka je ukrao loptu Messiju na nekih 35 metara od gola Brazila i nevjerovatnom brzinom krenuo je ga golu Argentine. Messi je pokušao da ga stigne, ali je to izgledalo kao nemoguća misija.

Iako je Kaka bio s loptom u nogama i pored toga je bio dosta brži od mlađahnog Messija. Na kraju je uspio da prođe još jednog igrača Argentine i zabije gol. Messi je nekoliko sekundi prije toga odustao od "utrke" jer je shvatio da ne može stići Kaku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kaka je bio u životnoj formi tada, ali mnogi smatraju da je najveću grešku karijere napravio na ljeto 2009. godine kada je otišao u Real Madrid za skoro 70 miliona eura. Na Santiago Bernabeu se nije baš najbolje snašao, a njegova karijera išla je silaznom putanjom.

Nakon četiri godine vratio se u Milan gdje je proveo još jednu sezonu, ali bilo je jasno da više to nije taj igrač. Kasnije je igrao još za Sao Paulo i Orlando City gdje je završio svoju karijeru krajem 2017. godine.

Top Komentari

Mowzilla
Romanticar kao Bekric
4 0
Maatija
Kaka je bio mahalski šmekerčić
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi