Kaka postaje trener

Dobio licencu

Kaka postaje trener

E. Škorić
Teme:

Nekadašnji brazilski reprezentativac Kaka u budućnosti će postati trener.

Svjetski prvak iz 2002., bio je za vikend na utakmici solidarnosti u Limeiri, a na konferenciji za novinare govorio je nešto o svojim projektima za budućnost.

U maju je Kaka završio tečaj CBF akademije i dobio licencu A, certifikaciju koju konfederacija zahtijeva za sve koji namjeravaju trenirati profesionalne timove u Brazilu.

"Namjera mi je bila da trenerskim smjerom zatvorim ciklus studija koji pohađam. Završavam četvrti smjer sportskog menadžmenta. I ja bih volio da budem trener. Ove godine zatvaram taj ciklus", poručio je Kaka.

Nekadašnji veznjak Milana i Real Madrida kazao je kako želi da uživa u Svjetskom prvenstvu u Kataru, a onda će naredne godine početi ozbiljnije da razmišlja o eventualnom trenerskom angažmanu.

Sve veći broj bivših igrača odlučuje se uputiti u trenerske vode, a neki od njih već imaju dosta iskustva i sa uspjehom vode određene ekipe.

Kaka je 92 puta nastupao za Brazil i dao je 29 golova, a u karijeri je pored Milan i Reala, igrao još za matični klub Sao Paulo i Orlando City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi