Kakanjski i prijedorski Rudar u osmini finala Kupa BiH, dalje idu i Zvijezda 09 i Radnik

Mečevi 1/16 ffinala

Kakanjski i prijedorski Rudar u osmini finala Kupa BiH, dalje idu i Zvijezda 09 i Radnik

E. Čaušević

Čak 14 utakmica odigrano je danas u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a prolaz dalje, između ostalih, osigurali su Rudar iz Prijedora, Radnik iz Bijeljine, Rudar Kakanj i Zvijezda 09.

Sjajnu utakmicu odigrali su Moševac i kakanjski Rudar, a putnika u osminu finala saznali smo nakon penala jer je u regularnom dijelu bilo 1:1. Ipak, više sreće u penal seriji imali su igrači Rudara iz Kaknja koji su slavili sa 5:4 i tako se plasirali u osminu finala.

Plasman dalje ostvario je i Radnik iz Bijeljine koji je u gostima savladao Kozaru sa 4:1. Radnik je do 3:0 došao golovima Hadžića, Glišića i Brkovića. Kozara je uspjela u finišu smanjiti na 1:3, no u posljednjim sekundama meča gosti su došli i do četvrtog gola.

Zvijezda 09 je na domaćem terenu savladala Mladost sa minimalnih 1:0, a junak utakmice bio je Vojinović koji je postigao jedini gol na utakmici i tako odveo svoj tim u osminu finala. Mjesto u ovoj fazi takmičenja osigurao je i Rudar iz Prijedora koji je kao gost slavio u Konjicu protiv Igmana sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Šesnaestina finala Kupa BiH:

Igman - Rudar Prijedor 0:2
Kozara - Radnik 1:4
Moševac - Rudar Kakanj 1:1 (4:5 nakon penala)
Zvijezda 09 - Mladost 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti