Kakav početak godine! Hadžibegić bogatiji za 290.000 eura

Sud u Francuskoj donio odluku

Kakav početak godine! Hadžibegić bogatiji za 290.000 eura

Faruk Hadžibegić je, sudeći prema natpisima francuske štampe, dobio spor sa drugoligašem Valenciennesom.

Naš trener je Valencinennes vodio od januara 2016. do septembra 2017. godine. S ovim klubom je bilježio prilično dobre rezultate, ali na kraju je zbog razilaženja u stavovima s predsjednikom kluba dobio otkaz, s čim se navijači nisu bili složili i u nekoliko navrata su protestovali pred stadionom.

Otkaz je Hadžibegića pogodio u toj mjeri da se smatrao poniženim. Želio je po svaku cijenu da odbrani svoju čast i dokaže nedolično ponašanje čelnika Valencennesa, traživši pritom odštetu od 400.000 eura, a po pitanju cijelog slučaja francuski sud je donio konačnu odluku.

Presudom je utvrđeno da je Hadžibegiću uručen otkaz "bez stvarnog i ozbiljnog razloga", ali umjesto traženih 400.000 eura, Valenciennes će morati da mu plati odštetu od 290.000 eura koja uključuje plaće, odštetu u skladu sa Zakonom o radu, pravne troškove...

Hadžibegić je nakon epizode u Valenciennesu preuzeo Red Star, klub koji se također takmiči u Ligue 2, a koji je poznat po akademiji koju su prošli brojni poznati igrači poput Alexa Songa, Abou Diabyja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi