Kakav transfer: Iz 3. HNL direktno u Bundesligu!

"Zovu me, provjeravaju je li istina..."

Kakav transfer: Iz 3. HNL direktno u Bundesligu!

Teme:

Ne viđa se često da jedan fudbaler iz 3. lige napravi transfer direktno u Bundesligu, a posebno ako je riječ o nižim ligama zemalja bivše Jugoslavije.

Taj nevjerovatan podvig napravio je Miro Kovačić, do jučer fudbaler Zmaja iz Makarske, koji je potpisao ugovor sa Kolnom.

Bivši omladinac Hajduka je ispunio san i preko noći je iz jednog poluamaterskog kluba stigao do ekipe koja je trenutno na petom mjestu Bundeslige, a u razgovoru za hrvatske medije je otkrio kako je došlo do ovog transfera.

"Moja agencija mi je sredila sedam dana probe u Kolnu, a nakon tri treninga ljudi su bili zadovoljni. Ponudili su mi ugovor do kraja sezone, s mogućnošću produženja ako budu zadovoljni", započeo je Kovačić, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Neki još ne vjeruju u ovo. Zovu me, provjeravaju... Ovo je iznenađenje za sve, osim za mene, moju porodicu i uži krug prijatelja. Oni su vjerovali u mene dok sam igrao 3. ligu, a sada to povjerenje trebam opravdati".

Miro Kovačić je u karijeri nastupao za Omiš, Solin, Znojmo i Hrvatski dragovoljac, a igra na poziciji centralnog veznog. Dugo je bio fudbaler Hajduka, ali u splitskom klubu nikada nije dobio priliku da pokaže šta zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije