Kako bi izgledao Ajax da nije prodavao svoje dragulje? Napad nije sa ove planete!

Zastrašujući tim

Kako bi izgledao Ajax da nije prodavao svoje dragulje? Napad nije sa ove planete!

A. Čaušević

Ako se za neku uspješnu kompaniju može reći da je tvornica novca, onda je Ajax definitivno fabrika sjajnih fudbalera. 

Mnogi igrači koji su već godinama među najboljim na svijetu su u jednom trenutku bili članovi kluba iz Amsterdama.

Popularni Kopljanici već decenijama "bruse" fudbalske dragulje, a da su kojim slučajem zadržali ekipu na okupu danas bi imali zastrašujući tim koji bi bio strah i trepet za sve timove u Evropi.

Tim sastavljen od igrača koji su posljednjih 15-ak godina nastupali za slavni holandski klub izgleda zaista fascinantno, posebno u veznom redu i napadu.

Sa Cillessenom na golu te Vertonghenom, De Lightom, Sanchezom i Alderweireldom u posljednjoj liniji odbrana se čini slabijim dijelom ekipe, pogotovo ako se uzme u obzir vezni red i napad.

Centrom igrališta bi "gospodarili" Eriksen, De Jong i Snejider, izvrsni tehničari čije lopte imaju oči i igrači koji bi bez problema "sakrili" loptu svakom protivniku.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Napadački trio bi činili Suarez, Ibrahimović i Milik. Poljak kada je u formi i potpuno igra odlično, dok je na kontroverznog Urugvajca i Šveđanina bh. korjena suvišno trošiti bilo kakve riječ, dovoljno je pogledati njihov CV.

Odlasci ovih igrača su do vrha napunili kasu Ajaxa tako je četverostruki prvak Evrope samo ovog ljeta zaradio preko 150 miliona eura prodajom De Ligta u Juventus te De Jonga u Barcelonu.

Top Komentari

makelele
Bezveze ekipa, posebno napad jer su "stavljena" 3 klasicne devetke, jedan Tadić ili Ziyech je bolji od Milika 50 puta...
1 6
mugdym
tadic hahahahhahahahahhahhahahh do oce sezone se nije znalo za njega
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi