Posao sa Ajaxom pokazuje sve čarolije Juventusa: Kako će isplatiti novac i koliko je zaradio Raiola?

Napravili zaista sjajne poteze

Posao sa Ajaxom pokazuje sve čarolije Juventusa: Kako će isplatiti novac i koliko je zaradio Raiola?

M. Šljivak

Torinski Juventus danas je službeno potvrdio transfer 19-godišnjeg štopera Matthijsa de Ligta iz Ajaxa.

Nakon brojnih špekulacija o budućnosti ovog sjajnog defanzivca, on je na kraju potpisao za šampiona Italije, gdje će igrati narednih pet sezona.

Zanimljiv je svakako dogovor kojeg su postigli Juventus i Ajax u ovom poslu. Transfer je zvanično vrijedan ukupno 75 miliona eura, ali su se Bianconeri obavezali da isplate i dodatne troškove u iznosu od 10,5 miliona eura.

Ti dodatni troškovi su zapravo kompenzacija za agenta Mina Raiolu, čovjeka koji je završio dogovor između dvije strane, što je svakako još jedan fantastičan posao ovog kontroverznog agenta.

Interesantno je i da će Juventus u narednih pet godina isplaćivati ovaj transfer. Ajax dakle kompletan iznos neće dobiti odmah, već će on biti isplaćen u pet rata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je svakako veoma zanimljiv dogovor obje strane, a tim iz Torina je još jednom dokazao da radi zaista fantastičan posao kada su veliki transferi u pitanju.

Ko zna, možda nas u narednim danima Bianconeri iznenade još nekim fantastičnim poslom...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi