Kako bi izgledao idealni tim sačinjen od igrača Cityja i Liverpoola?

Po izboru Sky Sportsa, više bi bilo Redsa...

Kako bi izgledao idealni tim sačinjen od igrača Cityja i Liverpoola?

Večeras će na Etihadu u okviru 21. kola Premier lige snage odmjeriti Manchester City i Liverpool, uz dužno poštovanje Tottenhamu, dva najozbiljnija kandidata za naslov prvaka.

Liverpool u ovaj meč ulazi sa prednošću od sedam bodova, pa je veći pritisak na Manchester Cityju. Ovi klubovi su i prije početka sezone proglašeni za dva najveća favorita za naslov, ali rijetki su očekivali da će Redsi imati ovoliku prednost nakon polovine prvenstva.

City i Liverpool su ekipe sačinjene od prvoklasnih fudbalera i teško im je pronaći slabost. Ipak, uvijek postoji bolje od boljeg, pa su se tako kolege sa Sky Sportsa pozabavile interesantnom temom i izabrale svoj idealni tim od 11 igrača sačinjen od aktuelnih fudbalera ova dva kluba.

Zanimljivo, među odabranih 11 igrača više ih dolazi iz Liverpoola - šestorica, naspram petorice iz Manchester Cityja. Redsi dominiraju u odbrani, a Građani u napadu pa tako u ovom timu nije bilo mjesta za Sadija Manea i Roberta Firmina, s čim se mnogi nisu složili.

S druge strane, Manchester City koji je potrošio toliko novca na odbranu, u zadnjoj liniji ima samo jednog "predstavnika" i to Laportea, dok preostala trojica dolaze iz Liverpoola - Alexander-Arnold, Van Dijk i Robertson. Na golu je još jedan član Liverpoola, Alisson Becker.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imaginarni sastav u formaciji 4-3-3 izgleda ovako: Alisson - Alexander-Arnold, Laporte, Van Dijk, Robertson - De Bruyne, Wijnaldum, D. Silva - Salah, Aguero, Sterling.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi