Kako će AC Milan pomoći u transferu Muhameda Bešića?

Rossoneri dovode igrača Fulhama

Kako će AC Milan pomoći u transferu Muhameda Bešića?

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Muhamed Bešić će ovog ljeta napustiti Everton.

Veznjak reprezentacije BiH otpisan je kod menadžera Marca Silve i saopšteno mu je da može tražiti novi klub, a za sada je najbliži njegovom dovođenju londonski Fulham.

Spreman je tim sa Craven Cottagea isplatiti pet miliona funti za Bešića, što je cifra koju traži Everton, a u transferu će pomoći i ekipa Milana.

Uslov za dolazak Bešića u Fulham bio je odlazak veznjaka iz Obale Slonovače Jeana Michela Serija, koji je najavio da će otići nakon ispadanja iz Premiershipa.

Ozbiljan interes za njegove usluge pokazuje ekipa Milana. Rossoneri Serija vide kao idealno rješenje za svoj tim i u narednim danima će na adresu tima iz Londona biti poslata zvanična ponuda za 27-godišnjeg veznjaka.

Njegov odlazak znači angažovanje Muhameda Bešića. Bh. fudbaler je prvi izbor menadžera Scotta Parkera, čiji će tim biti među najvećim kandidatima za ulazak u društvo najboljih timova Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Bešić se nije previše naigrao u timu sa Goodisona. Od dolaska 2014. godine odigrao je samo 56 utakmica, a dvije sezone je proveo na posudbi u Middlesbroughu.

Ovog ljeta je došlo vrijeme za rastanak i Bešić će po svemu sudeći karijeru nastaviti na Craven Cottageu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE