Kako će izgledati sastav Barcelone ako dođu Neymar i Griezmann?

Valverde će biti na slatkim mukama

Kako će izgledati sastav Barcelone ako dođu Neymar i Griezmann?

E. Čaušević

Barcelona je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka dovela Frenkieja de Jonga i Neta, ali od katalonskog kluba se tek očekuju zvučna pojačanja.

Jasno je da će biti nekoliko izmjena u igračkom kadru Barcelone za novu sezonu, a navijači nestrpljivo očekuju zvučna pojačanja. Prošle sedmice predstavljen je De Jong, a sada se čeka dolazak Antoinea Griezmanna.

Također, uveliko se piše o tome da će se Neymar vratiti u Barcu, a iz PSG-a su sinoć potvrdili da Brazilac želi napustiti Pariz i da ih je Barcelona već kontaktirala.

No, postavlja se pitanje kako će sastav Barcelone izgledati ukoliko Ernesto Valverde bude imao sve te napadače na raspolaganju. U dolasku Griezmanna i Neymara očekuje se odlazak Coutinha, dok bi Dembele i Luis Suarez mogli na klupu.

Pretpostavlja se da bi uz Messija u vrhu napada igrali Neymar i Griezmann, dok bi Suarez i Dembele čekali priliku s klupe. Također, očekuje se da će i znatno manju minutažu imati Ivan Rakitić i Arturo Vidal i nije nemoguće da neko od njih napusti klub ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potencijalni sastav Barce za novu sezonu je: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Arthur, Neymar, Messi, Griezmann.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Luis neće sjediti na klupi. Crtajte ponovo.
1 0
Mase007
Mozda uspiju barem do finala Lige prvaka doci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi