Internetom kruži fotografija ponude Manchester Cityja za Lionela Messija

Iznos od 200 miliona eura

Internetom kruži fotografija ponude Manchester Cityja za Lionela Messija

A. Čaušević

Lionel Messi će i novu sezonu igrati u Barceloni. Argentinac je želio da napusti Katalonce, međutim to je bilo neizvodljivo uraditi mirnim putem. 

Dok je tražio izlaz s Nou Campa Messi se najviše dovodio u vezu s prelaskom u Manchester City koji je navodno pripremio i nekoliko ponuda.

Internetom je počela kružiti fotografija ponude Građana koja je daleko manja od 700 miliona eura koliko iznosti otkupna klauzula. Riječ je o cifri od 200 miliona eura.

Ponuda za koju mnogi tvrde da je lažna i daleko od istine je manja od najvećeg transfera u historiji, odnosno 222 miliona eura koliko je PSG platio Barceloni za Neymara.

Navodno bi Građani iznos bili spremni isplatiti u dvije rate, 100 miliona odmah te 100 miliona u augustu 2021. godine, a navodno bi isplatili i dodatnih 20 miliona bonusa u slučaju osvajanja Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se spominjalo i da bi City Messija na godišnjem nivou plaćao 50 miliona eura, međutim sve je to palo u vodu te će Građani morati čekati još desetak mjeseci da ponovo pokušaju dovesti sjajnog Argentinca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

glupko
pismo je blago receno kao da daje ponudu za polovno biciklo na pik-u...
6 0
Shik
Sad ce krenuti losije igrati i cijena padati. Dok Ronalda ide na svim poljima.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi