Kako će Liverpool nagraditi Origija za golove protiv Barcelone?
Belgijanac je maksimalno iskoristio ukazano povjerenje. Zabio je važne golove za Liverpool i sada mu slijedi nagrada (Foto: EPA)

Belgijanac dobio zasluženo priznanje

Kako će Liverpool nagraditi Origija za golove protiv Barcelone?

Midhat Šljivak

Divock Origi maksimalno je iskoristio šansu koju mu je menadžer Liverpoola Jurgen Klopp ukazao protiv Barcelone u utorak navečer.

U nedostatku Roberta Firmina, ali i Mohameda Salaha, Belgijanc je izbio u prvi plan kada su napadači u pitanju, pa je Klopp odlučio da Origi zaigra od prve minute.

I to mu se na kraju isplatilo. Sjajni napadač je postigao dva gola u pobjedi od 4:0 i Liverpool je prošao u finale Lige prvaka.

Kao nagradu za postignute golove, belgijski napadač će dobiti novi ugovor. Odmah nakon utakmice Klopp je naredio da se sa Origijem potpiše dugogodišnji ugovor, a tu želju će mu čelnici kluba ispuniti.

Tako će 24-godišnji napadač i u narednim godinama ostati član Redsa. Postigao je ove sezone važne golove za tim, a prije rušenja Barcelone zabio je i pobjednički gol u prvenstvu protiv Newcastlea (2:3).

Interesantno je svakako da je Origi u januaru imao ponudu da napusti klub. Klopp ga je bio voljan pustiti, Wolverhampton je poslao zaista primamljive uslove, ali se Belgijanac odlučio kockati i ostati na Anfieldu.

To mu se na kraju isplatilo. Postao je junak Anfielda i crvenog dijela Liverpoola, a uskoro će staviti potpis na višegodišnji ugovor sa klubom.

Origi je ove sezone postigao šest golova u 20 nastupa za Liverpool. Član tima je postao još 2014. godine, ali je većinu vremena proveo na posudbama i to u Lilleu i Wolfsburgu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada će vjerovatno imati mnogo više prostora da pokaže šta zna, a izlazna vrata će biti pokazana Danielu Sturridgeu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti