Kako će Maurizio Sarri objasniti svoju izjavu iz 2015. godine navijačima Juventusa?
Sarri je 2015. godine kao trener Napolija vodio bitku za naslov sa Juventusom

Italijan je tada bio trener Napolija

Kako će Maurizio Sarri objasniti svoju izjavu iz 2015. godine navijačima Juventusa?

S. Pašalić

Maurizio Sarri je danas i zvanično postao novi trener Juventusa.

Italijan je nakon samo jedne sezone provedene na klupi Chelseaja napustio klub sa Stamford Bridgea i potpisao ugovor sa klubom iz Torina do 2022. godine.

Sarri je vodio Chelsea do osvajanja Evropske lige, a u Premier ligi je završio na trećem mjestu i osigurao Ligu prvaka za narednu sezonu, ali to nije bilo dovoljno.

Tokom sezone Italijan je nekoliko puta bio na korak od napuštanja Chelseaja, a imao je i sukobe sa navijačima Plavaca te je na kraju na njihovu veliku sreću otišao.

Maurizio Sarri je prije preuzimanja Chelseaja tri godine vodio Napoli s kojim je vodio veliku bitku sa Juventusom u Italiji, a tada je imao jednu izjavu koju mnogi navijači do danas nisu zaboravili.

Naime, Sarri je na pitanje novinara da prokomentariše šta misli o tome da će sudija koji preferira Juventus vjerovatno suditi u odlučujućim mečevima za naslov prvaka Italije odgovorio: "Šta Napoli mora uraditi da bi dobio penal? Mora imati dres sa prugama".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi