Sarri i zvanično preuzeo Juventus!

Nasljednik Massimiliana Allegrija

Sarri i zvanično preuzeo Juventus!

A. Čaušević

Juventus je i zvanično imenovao novog trenera. 

Massimiliana Allegrija će na klupi Stare dame naslijediti Maurizio Sarri, potvrdio je to italijanski prvak. 

Iskusni stručnjak koji je prošle sezone sjedio na klupi Chelseaja je sa Juventusom potpisao trogodišnji ugovor, odnosno do juna 2022. godine.

Ovaj 60-godišnjak je u karijeri vodio Pescaru, Arezzo, Avellino, Veronu, Perugiju, Grosseto, Alessandri i Sorrento, a prvi mandati u Seriji A imao je 2021. godine kada je trenirao Empoli.

U najjačem rangu italijanskog fudbala vodio je i Napoli i to tri godine s kojim je u svakoj od sezona osvajao rekordni broj bodova za klub sa juga Apenina: 82, 86, pa 91.

Prošlu sezonu odradio je u Chelseaju s kojim je osvojio i Europa ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jassony
" prvi mandati u Seriji A imao je 2021. godine kada je trenirao Empoli." ??? a hablecina i novinara
5 0
GAziJA....
Kako je busio Higuaina kada je presao u Juve..kad ono i on smece istoo..
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi