"Kako ćemo zaustaviti Ronalda? Pa, jedino da ga ne puste na granici da uđe u Francusku"

Garcia se osvrnuo i na Pjanića

"Kako ćemo zaustaviti Ronalda? Pa, jedino da ga ne puste na granici da uđe u Francusku"

E. Čaušević

Fudbaleri Lyona naredne srijede dočekuje na svom terenu Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Jasno je da je Juventus veliki favorit u ovom okršaju, no u Lyonu će sigurno dati svoj maksimum da pokušaju napraviti iznenađenje barem u prvoj utakmici.

Trener francuskog tima Rudi Garcia dobro poznaje stil igre Stare dame s obzirom da je nekoliko sezona bio na klupi Rome. Lyon nema baš najbolju sezonu, ali igračima neće faliti motiva u okršaju protiv slavnog Juventusa.

Svima je jasno da najveća opasnost prijeti od Cristiana Ronalda koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi. U razgovoru za Corriere dello Sport Garcia je govorio o ovom meču, te o tome kako bi njegov tim mogao zaustaviti Staru damu.

"Kako zaustaviti Ronalda? Ronalda možemo zaustaviti jedino na granici da ga ne pustimo u Francusku ili možda da mu se ne sviđa Lyon i da odbije igrati ovdje", kroz šalu je rekao Garcia i dodao: "Ozbiljno ću sada reći. Cijeli tim mora raditi na tome da zaustavimo cijeli tim Juventusa, a ne samo Ronalda. Nećemo se fokusirati samo na njega jer Juve ima još nekoliko sjajnih igrača. Greška bi bila da se fokusiramo na Ronalda, a onda da nam Dybala i Higuain naprave problem i kazne nas".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Garcia je za vrijeme mandata u Romi imao priliku da sarađuje s Miralemom Pjanićem i Wojciechom Szczesnyjem koji sada igraju za Juventus.

"Bit će zadovoljstvo ponovo vidjeti Pjanića i Szczesnog. Miretu ne smijemo dati prostora jer je on igrač koji 'hrani' napadače, a da ne pričam o tome kakav udarac ima", prokomentarisao je trener Lyona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi