Juventus dovodi veliko pojačanje iz Bayerna?

Thiago na meti Stare dame

Juventus dovodi veliko pojačanje iz Bayerna?

E. Čaušević

Thiago Alcantara već sedam godina igra u dresu minhenskog Bayerna, a njemački mediji vjeruju da bi na kraju ove sezone mogao promijeniti sredinu.

Ovaj 28-godišnji veznjak u Bayern je stigao na ljeto 2013. godine iz Barcelone za 25 miliona eura. Thiago s Bavarcima ima ugovor do ljeta 2021. godine, te je već u dva navrata odbio mogućnost da produži saradnju.

Ugledni Bild objavio je danas da bi Thiago na kraju sezone mogao spakovati kofere i napustiti Bayern, a navodno veliki interes za španskog veznjaka pokazao je Juventus.

Juventusov prvi izbor je Paul Pogba, ali im pregovori s Manchester Unitedom ne idu baš najbolje. Zbog toga u Staroj dami sve ozbiljnije razmišljaju o tome da angažuju Thiaga Alcantaru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Thiago je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 mečeva za Bayern i jedan je od najstandardnijih igrača ovog tima. Nedavno je izjavio da želi novi izazov u karijeri, a sigurno da je Juventus mnogo više od toga.

No, da li će klubovi uspjeti da pronađu zajednički jezik oko obeštećenja ostaje nam da vidimo na kraju sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
Pitanje za gospodina Causevica: kako to mislite gospodine Causevicu " a sigurno da je Juventus mnogo više od toga". Po cemu je veci izazov igrati za Juventus nego Bayern??? Po kojem kriteriju to racunate??? Molio bih odgovor, gospodine Causevic.
8 0
dda27
Ne lupajte
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi