Kako je 2011. Ibiševiću propao transfer u Premier ligu?
EPA

Malo je nedostajalo...

Kako je 2011. Ibiševiću propao transfer u Premier ligu?

Vedad Ibišević jedna je od legendi Bundeslige. Naš proslavljeni napadač na njemačke terene je došao iz Francuske još 2006. godine, a do danas je noseći dresove Hoffenheima, Stuttgarta i Herthe odigrao više od 300 utakmica i pritom zabio čak 125 pogodaka u najjačem tamošnjem rangu.

Njegova karijera mogla je otići u potpuno drugom smjeru da se 2011. godine priključio Blackburnu. U završnici ljetnog prijelaznog roka Englezi su označili tada 27-godišnjeg Ibiševića svojom glavnom metom, već su bili dogovorili i odštetu sa Hoffenheimom, ali u posljednji čas cijeli posao je propao.

Roversi su bili zabrinuti Ibiševićevim zdravstvenim stanjem jer je zbog povrede bedrenog mišića tada bio izvan pogona. Kako je ranije već imao ozbiljnu povredu, željeli su da tokom ljekarskih pregleda bude podvrgnut izokinetičkom testu, ali je naš napadač to odbio jer se plašio da će mu to dodatno pogoršati stanje.

Na ovu zanimljivu priču podsjetio je britanski novinar Alan Nixon objavljivši na Twitteru tekst. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Blackburn je navodno bio spreman platiti Ibiševića šest miliona funti te mu dati 50.000 funti na sedmičnom nivou.

Top Komentari

NKZ1922
Iskreno, mislim da bi tu i propao. Vedo je u bundeski kao bubreg u loju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi