Kako je izgledao PSG prije deset godina? Situacija se drastično promijenila

Mateja Kežman je tada bio jedan od najskupljih igrača

Kako je izgledao PSG prije deset godina? Situacija se drastično promijenila

S. Pašalić
Teme:

Kada je Qatar Sports Investments (QSI) 2011. godine kupio 70 posto dionica PSG-a, ovaj klub je bio prosječan u francuskom prvenstvu.

Prije osam godina, kada su bogati Arapi kupili klub, najpoznatiji igrači ekipe bili su Ludovic Giuly, koji je bio pri kraju karijere, te Claude Makelele koji je tada u Parizu igrao svoju posljednu sezonu i tu je i završio igračku karijeru. Za ostatak ekipe iz 2011. godine vjerovatno niste ni čuli...

Tri godine ranije najskuplji igrač PSG-a je bio Rothen koji je vrijedio 8 miliona eura, a slijedio je Giuly koji je vrijedio 7 miliona, te Makelele i Mateja Kežman koji su vrijedili 6 miliona.

Te sezone je PSG završio na 6. mjestu, a deset godina kasnije stvari su se drastično promijenile.

Najskuplji igrač Parižana danas je Kylian Mbappe koji vrijedi 200 miliona eura, a odmah iza njega je Neymar koji vrijedi 180 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je u sezoni 2018/2019 osvojio 85 bodova i osigurao naslov prvaka, a recimo Marquinos koji vrijedi 60 miliona eura je skuplji nego deset najskupljih igrača PSG-a iz sezone 2008/2009.

Top Komentari

daca
pa nisi cuo ti sto pises ☺Da si i tada pratio fudbal znao bih sve prije svega kezmana,camaru'sesanjona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi