Kako je "mali detalj" presudio da Modrić ipak završi u Tottenhamu, a ne u Škotskoj?
Modrić je u Tottenhamu proveo četiri godine

Da su Rangersi imali više novca, hrvatski veznjak možda ipak ne bi završio u Premier ligi

Kako je "mali detalj" presudio da Modrić ipak završi u Tottenhamu, a ne u Škotskoj?

S. Pašalić

Luka Modrić je 2012. godine stigao u Real Madrid i od tada pa sve do danas nosi dres ovog kluba.

Hrvatski veznjak je stigao iz Tottenhama za 35 miliona eura, a u ovom klubu je prethodno proveo četiri godine.

Modrić je 2008. godine iz Dinama prešao u londonski klub za 21 milion eura, što je u to vrijeme bio visok iznos, posebno za igrača iz HNL lige, a legendarni škotski nogometaš Ally McCoist je sada otkrio kako je Modrić mogao završiti i u Glasgow Rangersima.

McCoist je stigao na utakmicu između Dinama i Hajduka kako bi skautirao Vedrana Ćorluku i bio je zadovoljan sa onim što je vidio, ali je također bio oduševljen i igrom Luka Modrića.

"Dinamo je igrao protiv Hajduka, a tadašnji menadžer Walter Smith poslao me da pogledam Vedrana Ćorluku. Otišao sam, pogledao utakmicu, Ćorluka je bio dobar, a kad sam se vratio, Walter me pitao kako je prošlo", rekao je McCoist, pa nastavio.

"Rekao sam mu: Da, dobra je to ekipa i Ćorluka je dobar igrač, svakako bih ga preporučio. Ali također sam mu rekao: Ne znam koliko novca imamo, ali bio je ondje i jedan sićušni momak u sredini terena, Luka Modrić."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Izgledao je kao da je svjetlosnim godinama ispred svih ostalih na terenu. Rekao sam mu da ga pogleda i kupi ako je ikako moguće jer je nevjerovatan"

"Walter je podignuo slušalicu i odmah je spustio. 'Zaboravi', rekao je. Tražili su previše novca. Ne sjećam se tačne cifre, ali bilo je to previše za nas", dodao je McCoist.

Top Komentari

Heller
A da Sloboda ima više para Neymar bi nastupao u crveno crnom dresu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi