Katić nema dilemu za koju reprezentaciju želi igrati

Stoper Glasgowa je rođen u BiH

Katić nema dilemu za koju reprezentaciju želi igrati

Defanzivac Glasgow Rangersa Nikola Katić, čini se, nema dilemu za koga želi igrati u budućnosti.

Katić (23) danas živi svoj san, u rasponu od samo nekoliko godina je od Neretvanca došao do velikog Glasgowa, no i dalje nije dobio priliku u "A" reprezentaciji Hrvatske za čije je mlađe kategorije već igrao.

Kako Dalić oklijeva, pominjalo se da bi Katić mogao zaigrati za rodnu BiH, no njegovi prioriteti po pitanju toga su jasni...

"Nisam bio razočaran što nisam dobio poziv Dalića za utakmicu protiv Slovačke. Naravno da se nadam pozivu, da to želim i očekujem. To mi je san. Međutim, nije bilo realno očekivati poziv s obzirom na to da nisam igrao u posljednjih pet-šest utakmica. Samo trebam raditi i vjerujem da će jednog dana doći", kazao je Katić za Sportske novosti.

Govorio je i o izgledima Hrvatske na Evropskom prvenstvu.

"U našoj grupi Engleska je favorit, igraju stvarno odlično i mislim da su puno bolja ekipa nego što su bili u Rusiji. Mi smo kroz Svjetsko prvenstvo, Ligu nacija i kvalifikacije pokazali da imamo kvalitetu, sad imamo više iskustva i rekao bih i bolji kadar jer se priključilo par igrača koji nisu bili u Rusiji. Sigurno imamo velike šanse za novi dobar rezultat."

Podsjetimo, Katić je nedavno dobio i novi ugovor u Glasgow Rangersu prema kojem će na Ibroxu biti sve do 2023. godine.

Top Komentari

edo111
Koji k... nam treba katic,takvih imamo dvoljno.
4 0
AlphaStrong
Ko ga j... nije vrijedan pomena. Pišite o našim igračima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi