Kako je Matej Rodin završio u Italiji: "Zbog Massima Odda sam izabrao AC Perugia!"
Franjo Vranjković, Matej Rodin i Maximilian Never

Bivši defanzivac Željezničara govorio za SportSport.ba

Kako je Matej Rodin završio u Italiji: "Zbog Massima Odda sam izabrao AC Perugia!"

S. Mlaćo

Defanzivac Matej Rodin (23) odlučio je ovog ljeta napustiti Željezničar i pristupiti italijanskoj Perugiji, članu Serije B.

Rodin je pružao kvalitetne partije u dresu Plavih i bilo je jasno da se na kraju sezone sprema njegov odlazak. Povezivao se sa klubovima iz Belgije, Hrvatske, Rumunije, itd..., no na kraju je završio u Italiji.

Željezničar će tako zaraditi 150.000 eura, a Rodin napraviti iskorak u svojoj karijeri.

Za SportSport.ba je otkrio kako je završio u Italiji.

"Od početka sam se zagrijao najviše za neku italijansku priču. Pogotovo kada sam čuo da je trener Perugije Massimo Oddo, prvak svijeta iz 2006.godine i bivši desni branič koji voli kada svi igraju nogomet, pa i stoperi. Jedne prilike je direktor Perugije prenio preko moje agencije pozdrave trenera i da će me uzeti ako mu obećam da ću postići najmanje četiri pogotka u narednoj sezoni. Za mene je bilo jasno da idem u Perugiju", ističe Rodin za SportSport.ba.

Dotakao se i perioda provedenog u FK Željezničar.

"Žao mi je zbog navijača što nismo više postigli, a mogli smo. U Željezničaru sam osjetio da su navijači žila kucavica kluba i koliko je klub živ upravo zbog navijača. Ponijeti ću lijepe uspomene iz Željezničara i sarajevski temperament u svijet, jer sam jako zahvalan i ponosan što sam imao priliku upoznati i zavoliti i grad i ljude".

Rodinov transfer svakako je jedan od zanimljivih u posljednjih par sezona u Premijer ligi. Vrlo rijetko nogometaši iz elitnog ranga bh. nogometa dobijaju priliku za ozbiljan  transfer, pa smo više informacija o tome kako je defanzivac iz PL stigao u Seriju B zatražili od sportske agencije Firsteleven ISM koja zastupa Rodina.

"Nogometaš je kazao da želi u drugoj sredini kovati svoj zanat. Matej je pokazao koliko je mogao u Željezničaru, to jest koliko mu je trener Osim naredio. Kroz analizu tržišta vidjeli smo potrebu za jednim takvim igračem. Pojavili su se tu klubovi kao što su Odense, KAA Gent, NK Osijek, KV Ostende, Honved Budimpesta, Standard Liege, CS Craiova, AC Perugia Calcio, FC Augsburg... Matej nije odigrao jedan određeni broj utakmica u komadu, pa je najveći dio klubova sam po sebi nama i igraču okrenuo leđa. Drugi su bili bijesni što su dolazili na utakmice iz dalekog svijeta, a igrač ne bi igrao. Tek jedan mali dio je ostao tvrdoglav, vjerujući da su našli ono što su tražili", istakli su iz ove agencije.

Rodin je u dosadašnjoj karijeri nastupao za GOŠK, Lokomotivu, Šibenik, Aluminiji, a prije Željezničara dogovorio je saradnju sa Zrinjskim, no ubrzo raskinuo.

Sada je jasno da je napravio pravi potez.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
Sretno Matej! Zeljo za Rodina 300 000 km sarajevo za Mujakica 0 km
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti