Kako je Solskjaer svom igraču savjetovao da dođe u BiH

Složili se da je to najbolje rješenje

Kako je Solskjaer svom igraču savjetovao da dođe u BiH

Fudbalski putevi su ponekad zaista čudni i nepredvidivi. Bezbroj je primjera gdje karijera jednog mladog fudbalera započne odlično i obećavajuće, a zatim jednostavno - stane. Neuspjeh mnoge pokoleba, izgube se na fudbalskoj mapi, međutim ima i onih koji se ne libe napraviti korak nazad kako bi dokazali da vrijede i postali bolji nego ikada.

Primjer toga je 19-godišnji Eman Marković. Ovaj mladi norveški reprezentativac je ljetos došao u HŠK Zrinjski s etiketom velikog talenta, koji spletom okolnosti nije uspio do konca izbrusiti u prethodnom klubu Moldeu, a savjet da promijeni sredinu dao mu je, ni manje ni više, nego sadašnji menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

"Bila je opcija da me Molde pošalje na posudbu, ali na kraju sam završio u BiH. Djelovalo mi je to kao pametnija odluka. I za Solskjaera je", ispričao je prije nekoliko mjeseci Marković za medije u Norveškoj.

Marković u rodnoj zemlji slovi za veliku nadu, vijest o njegovom odlasku u Zrinjski propraćena je u brojnim tamošnjim medijima, a komentar na njegov transfer imao je i sam Solskjaer, tada Moldeov trener.

"Njemu se ukazala prilika da nastavi karijeru u BiH. Pošto mu ne možemo garantovati minutažu, složili smo se da je ovo najbolje rješenje za sve strane."

I, pogodio je Marković. Ne samo da je u Zrinjskom upisao prve seniorske minute u karijeri, nego se predstavio u vrlo dobrom svjetlu, a ujedno redovito dobija pozive i selektora U21 selekcije Norveške.

Moldeov dres Marković je, podsjetimo, nosio u razdoblju od 2015. do 2018. godine. U prvi tim ga je prekomandovao upravo Solskjaer koji ga je držao na klupi u dvije prošlosezonske utakmice, ali debi nije dočekao. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I dok Eman od malih nogu nastupa od zastavom Norveške, njegov brat Omar je, za one koji ne znaju, u prošlosti bio omladinski reprezentativac BiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti