Ostao dosljedan svom ritualu

Kako je Subašić "prevario" FIFA-u i ponovo odao počast Ćustiću?

Hrvatski golman Danijel Subašić je i u duelu sa Rusijom bio heroj svoje ekipe, koju je sjajnim odbranama odveo u polufinale Svjetskog prvenstva.

Kao i poslije svake pobjede, Subašić je nakon one protiv Danske skinuo dres i pokazao majicu sa likom pokojnog prijatelja i bivšeg saigrača iz Zadra Hrvoja Ćustića, ali je tada od FIFA-e dobio opomenu da će ga kazniti ako ponovo učini isto jer je, po pravilima, igračima na Mundijalu zabranjeno isticanje bilo kakvih poruka na taj način, pa čak i ovakvih.

Međutim, Subašić je našao način da se prisjeti neprežaljenog prijatelja i nakon pobjede nad Rusijom. Nakon završetka utakmice, igrači su otišli proslaviti pobjedu sa navijačima koji su od Subašića tražili da pokaže majicu.

Subašić ih je poslušao i samo nakratko podigao dres i pokazao majicu, a onda mu je u zagrljaj došla Iva Olivari, team managerica reprezentacije Hrvatske koja mu je skrenula pažnju da je prekrije kako bi izbjegao kaznu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatski golman je nakon utakmice na Instagramu objavio snimak te u opisu napisao: "Iva ne brini, nema kazne kad ti brineš o svemu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi