Kako je Szczesny znao gdje će Niang šutirati?

Poljak mu odbranio penal

Kako je Szczesny znao gdje će Niang šutirati?

Sjajni poljski golman Wojciech Szczesny sinoć je bio jedan od heroja Rome jer je tokom prvog poluvremena odbranio penal Niangu.

To je ostavilo priliku fudbalerima Rome da u drugom poluvremenu postignu pogodak i da riješe meč 16. kola Serije A protiv Milana u svoju korist.

Szczesny je nakon meča poručio da nije slučajno odbranio penal, već da je proučavao Niangove penale prije njihovog okršaja.

"Ne bih želio komentarisati moju tehniku branjenja penala jer će sljedeći fudbaler koji mi bude šutirao možda čitati ovaj intervju. U ovom slučaju bilo je u pitanju proučavanje. Gledao sam nekoliko posljednjih penala koje je izveo Niang i shvatio sam da svaki put nakon promašenog penala mijenja stranu u koju šutira. Posljednji put kada je promašio šutirao je desno tako da sam očekivao sada udarac upravo u lijevu stranu. Nije važno samo da dobro radite na treninzima, već da proučavate protivnike", rekao je Szczesny.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Niangu ovo drugi vezani penal kojeg je promašio nakon što je prošle sedmice bio nesiguran i protiv Crotonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi