Kako je Ulla, bivša konobarica, Kloppa odvela u Liverpool: Nije htjela svog supruga u Manchesteru

Njena je bila zadnja

Kako je Ulla, bivša konobarica, Kloppa odvela u Liverpool: Nije htjela svog supruga u Manchesteru

E. Škorić

Jurgen Klopp, čovjek koji je donio titulu Liverpoolu nakon 30 godina čekanja, povezivao se ranije s Manchester Unitedom.

Nakon impresivnih rezultata s Borussijom Dortmund, Kloppa je pokušavao dovesti Manchester United za nasljednika Sir Alexa Fergusona na kraju sezone 2013/14. Klopp je bio zamišljen kao osoba koja će na Old Traffordu nastaviti dugogodišnji posao Fergusona, a na kraju je šansu dobio David Moyes, koji se tu prekratko zadržao i svi kasniji treneri nisu bili "ni do koljena" legendarnom Škotu.

I ko zna što bi se desilo da je Nijemac tada rekao 'da', a zašto nije, kriva je sama Ulla, njegova supruga koju je upoznao 2005. godine za vrijeme Oktoberfesta dok je ona radila kao konobarica u Minhenu.

A prema legendi Redsa Philu Thompsonu, Nijemac nije iskoristio priliku da vodi United samo zato jer Ulla nije mislila da je to u redu.

Thompson je za TV2 u Norveškoj rekao: "Intervjuirao sam Kloppa za Sky i pitao sam ga jesu li on i Liverpool stvoreni jedno za drugo. Pogledao me i pitao: 'Zašto?'. Tada mi je Klopp rekao da je mogao preuzeti United, ali da je njegova supruga rekla kako to nije u redu. Kada je, međutim, došao u Liverpool, supruga je rekla da je to super potez", prepričao je Thompson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kao da je stvoren za Liverpoool", dodao je Thompson.

Klopp je osvojio dva naslova s Borussijom i igrao je finale Lige prvaka, a 2015. godine je zasjeo na kormilo Redsa i s vremenom postao jedan od najomiljenijih, ali i najboljih menadžera na svijetu. Prošle godine je osvojio Ligu prvaka, ove Premier ligu i bez sumnje je sve ono što je Liverpool godinama trebao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...zna i Ulla koji je najveci klub u Engleskoj i nije pogrijesila sa izborom.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi