Kako prevariti skaute protivnika? Južnokorejci su to doktorirali
Selektor Južne Koreje je napravio nevjerovatnu stvar na treninzima pred sutrašnji okršaj protiv Švedske

Totalno zbunili Šveđane

Kako prevariti skaute protivnika? Južnokorejci su to doktorirali

Endin Čaušević

Reprezentacija Južne Koreje sutra igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a protivnik će im biti selekcija Švedske.

Ove selekcije igraju sutra na Nizhny stadionu i otvaraju sutrašnji program utakmicom koja počinje u 14 sati. Ekipa Južne Koreje danas je odradila posljednji trening pred meč sa Švedskom, a čitav fudbalski svijet bruji o potezu selektora ove selekcije Shina Tae-yonga.

Naime, prije nekoliko dana švedski mediji su objavili da je njihov stručni štab imao špijune na treninzima Koreje, te da su pratili pomno šta radi njihov sutrašnji protivnik. Ipak, Koreanci kao da su znali šta se dešava, pa je njihov selektor napravio nevjerovatan potez.

Kako prenose mediji u Rusiji Tae-Yong je prije svakog treninga naredio svojim igračima da zamijene dresove kako prisutni na tribinama ne bi znali uistinu o kojem igraču se radi. Naravno, to nije radio s prvim zvijezdama svoje ekipe Sonom i Sung-yeungom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pa, mnogi nas gledaju samo kao ljude iz Azije koje je teško razlikovati i želio sam zbuniti švedski tim. Vjerujem da smo to uradili jer mnogi igrači su zamijenili dresove da se ne zna tačno ko je ko. Pretpostavio sam da su Son i Sung-yueng poznati i igrali su u svojim dresovima, a većinu ostalih smo nekako izmiješali", rekao je Tae-young na današnjoj press konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije