Juniori FK Sarajevo deklasirali vršnjake iz FK Slavija

Premijer omladinska liga BiH, 3. kolo

Juniori FK Sarajevo deklasirali vršnjake iz FK Slavija

Juniorska selekcija FK Sarajevo je danas u Trening centru u Butmiru deklasirala juniore Slavije u utakmici 3. kola Premijer omladinske lige BiH. Bordo tim je slavio pobjedu rezultatom 8:1.

Poveli su domaći u 18. minuti preko Emraha Makića, da bi 10 minuta kasnije Amar Jašarević povisio na 2:0.

Imala je ekipa Sarajeva još prilika u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo vodstvom domaćih od 2:0.

U nastavku Slavija doživljava pravi debakl, a Uščuplićevi izabranici postižu još šest golova.

Ermin Kadrić je u 50. minuti pogodio za 3:0, da bi četiri minute kasnije Jašarević postigao svoj drugi gol a utakmici i povisio na 4:0.

Potom je uslijedio period "zatišja", da bi Ammar Đuderija sa dva brza gola, u 75. i 78. minuti, povisio na 6:0.

Slavija je u 84. minuti uspjela stići do gola preko kapitena Bjeloša, ali je Sarajevo potom uzvratilo sa još dva pogotka.

Aldin Fethović je u igru ušao u 86. minuti, da bi u 88. pogodio za 7:1. Fetahović je dvije minute kasnije postavio i konačnih 8:1.

Premijer omladinska liga BiH za juniora, 3. kolo:

FK Sarajevo - FK Slavija 8:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Sarajevo: Dizdarević, Sabljica, Čičkušić, Makić, Jašarević, Đuderija, Kečanović, Šuvalija, Kadrić, Tabak, Mulaosmanović. Igrali su još: Gušo, Fetahović, Nargalić, Živković i Hasančić.

FK Slavija: Jokić, Koristović, Popović, Simanić, Mitrić, Škrba, Sarajkić, M. Hadžić, Rajić, Bjeloš, U. Kovačević. Igrali su još: E. Hadžić, Đ. Kovačević, Pandurević, Zvijerčević, Đorem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi