Kako šokirati voditelja: Ronaldo, ko je tvoj najdraži saigrač?

Brazilac iznenadio izborom

Kako šokirati voditelja: Ronaldo, ko je tvoj najdraži saigrač?

"Pravi" Ronaldo, Luis Nazario de Lima će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih svih vremena.

Da su ga zaobišle povrede, njegova karijera bi bila puno plodonosija, ali je i ovako 18 godina igrao u najvećim svjetskim klubovima, sa najboljim svjetskim igračima.

Ronaldo je tokom godina nosio dresove Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Real Madrida, Milana, Corinthiansa i naravno reprezentacije Brazila.

Asove sa kojima se sarađivao u ofanzivnoj liniji Brazila nije potrebno ni pominjati, dok je tokom klupske karijere uznemiravao protivničke odbrane uz pomoć Vierija, Raula, Zidanea, Baggija...

Ipak, njegov najbolji/najdraži saigrač je Luc Nilis, Belgijanac sa kojim je svojevremeno činio napadački tandem u PSV-u.

Otkrio je to Ronaldo još 2011. godine u intervjuu za jednu brazilsku televiziju. Ipak, sada su se pojavili snimci tog intervjua, a posebno je zanimljivo vidjeti reakciju voditelja u momentu kada Ronaldo izgovori Nilisovo ime.

Iznenađeni voditelj je ponovio pitanje, vjerovatno misleći da nije dobro čuo odgovor, ali mu nije puno značilo što je Ronaldo ponovo rekao Luc Nilis, jer jednostvano nije znao o kome se radi.

Zapitao se da li je moguće da je Ronaldu "anonimni" Nilis bio bolji saigrač i od Zidanea - Brazilac je ostao pri svom.

"Luc Nilis. Igrali smo zajedno u PSV-u 2.5 godine. On je iz Belgije, igrali smo zajedno 2.5 godine", rekao je Ronaldo, da bi mu voditelj poručio da je iznenadio sve u studiju svojim izborom.

"Uvijek mi je davao odlične asistencije. Svaki put, svaku utakmicu... Asistirao mi je više nego Zidane. Naravno, nije bio bolji od Zidanea, ali on bio moj partner. Igrao je ispred protivničkog golmana i uopšte nije bio sebičan. Dodao bi mi loptu, a ja bih postigao gol. Bio je nevjerovatno darežljiv", istakao je Ronaldo.

Inače, Luc Nilis je karijeru počeo u Anderlechtu iz kojeg je i stigao u PSV. Nakon PSV se okušao na Otoku u dresu Aston Ville, a upravo je braneći boje ovog kluba zadobio tešku povredu koja mu je okončala karijeru.

Luc Nilis je za reprezentaciju Belgije odigrao 56 utakmica i postigao 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi