Da danas igra, Ronaldo bi bio ubjedljivo najskuplji igrač svijeta!

Brazilac bi bio skoro duplo skuplji od Neymara

Da danas igra, Ronaldo bi bio ubjedljivo najskuplji igrač svijeta!

S. Pašalić
Teme:

Nekada ste u nogometu mogli za 20-30 miliona eura dobiti vrhunskog igrača, međutim stvari su se danas drastično promijenile.

Transfer Neymara iz Barcelone u PSG bio je vrijedan 222 miliona eura, što je trenutno i najveća vrijednost transfera u historiji ovog sporta.

Istraživanje Play Ratingsa je pokazala da bi danas transfer Ronalda iz Barcelone u Inter koji se desio 1997. godine iznosio rekordnih 433 miliona eura.

U to vrijeme Brazilac je u Inter otišao za 28 miliona eura, a kada se uzmu u obzir svi parametri današnjeg tržišta dobija se nevjerovatna cifra od 433 miliona eura čime bi Brazilac danas bio najskuplji igrač svih vremena.

Ronaldo je te sezone postigao 47 golova u 49 utakmica u dresu Barcelone, a sjajnu formu je nastavio i u Interu gdje je u 99 utakmica postigao 59 golova.

Još je nekoliko igrača čiji bi transferi u današnje vrijeme nadmašili onaj Neymarov. Tako bi transfer Christiana Vierija iz Lazija u Inter danas vrijedio 334 miliona eura.

Transfer Gabriela Batistute iz Fiorentine u Romu bi vrijedio 281 milion eura, dok bi transfer Diega Maradone u Napoli vrijedio 334 miliona eura, iako je Maradona 1984. godine u Napoli stigao za samo 10.4 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi