De Laurentiis konačno odriješio kesu, Raiola posredovao - Napoli dobio veliko pojačanje

Tvrdi Corriere dello Sport

De Laurentiis konačno odriješio kesu, Raiola posredovao - Napoli dobio veliko pojačanje

Napoli će izgleda ovog ljeta konačno dobiti jedno veliko pojačanje, pojačanje koje je želja Carla Ancelottija još od prošlog ljeta.

Naime, Corriere dello Sport tvrdi da je postignut dogovor o transferu Hirvinga Lozana u Napoli.

Lozano se osim sa Napolijem, povezivao i sa nekim engleskim premierligašima, ali i sa Barcelonom, posebno nakon odličnih partija na Svjetskog prvenstvu u Rusiji.

Ipak, Hirving "Chucky" Lozano je prošlog ljeta ostao u PSV-u, ali interes evropskih velikana za njega nije opao.

Corriere dello Sport tvrdi da su se predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, trener Ancelotti i menadžer Hirvinga Lozana MIino Raiola sastali kako bi utvrdili detalje ugovora za meksičkog ofanzivca, ali i kako bi razgovarali o budućnosti Lorenza Insignea.

Dogovor je navodno postignut, na stolu je petogodišnji ugovor za Lozana, a Napoli će PSV-u za njegov potpis isplatiti 40 milioa eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hirving Lozano je u 40 ovosezonskih nastupa za PSV postigao 21 gol i upisao 12 asistencija prije nego što je zbog povrede koljena morao napraviti pauzu.

"Pregovarali smo za Lobotku još ljetos i riskirali da propustimo Fabiana Ruiza zbog njegove klauzule... Barella je dobar igrač, dok ja apsolutno božavam Chuckyja", istakao je još zimus Carlo Ancelotti kada je govorio o potencijalnim pojačanjima Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi