Na današnji dan 2002. godine su Ronaldove suze obišle svijet

Kako je Inter ostao bez titule

Na današnji dan 2002. godine su Ronaldove suze obišle svijet

E. Škorić
Teme:

Slavni brazilski napadač Ronaldo je na današnji dan prije 17 godina bio tužniji nego ikad.

Petog maja 2002. godine je Inter uoči posljednjeg kola sezone imao bod više od Juventusa i za titulu je trebao pobjedu u Rimu protiv Lazija ili da čeka da Udinese na svom stadionu zaustavi Juventus.

U Rim je doputovalo čak 40.000 Interovih navijača kako bi proslavili naslov, a u 11. minuti su saznali da Juve golovima Trezegueta i Del Piera vodi sa 2:0 u Udinama.

To je značilo da Inter mora da pobijedi, a poveo je preko Vierija, da bi Karel Poborsky brzo izjednačio. Inter golom Luigija Di Biagija ponovo vodi, a onda Slovak Vratislav Greško, jedan od najgorih igrača Intera u historiji, greškom dodaje do Poborskog, koji zabija za 2:2.

Diego Simeone i Inzaghi su golovima donijeli Laziju pobjedu, a Inter je ostao bez titule.

Ronaldo je u 78. minuti izašao s terena i počeo da plače. Izgubljenu titulu teško je i danas prebolio.

To je bio njegov posljednji meč za Inter, pošto je već narednog ljeta potpisao za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

budala
Radostan dan za svakog navijaca Milana i Juventusa.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi