Kako su češki navijači pratili derbi? "Drive in" kino, baklje, pivo...

Ne mogu biti na tribinama, ali tu su alternative

Kako su češki navijači pratili derbi? "Drive in" kino, baklje, pivo...

Ove sedmice je, nakon dva i po mjeseca pauze zbog pandemije novog koronavirusa, nastavljen i češki šampionat - utakmicama 25. kola.

Derbi 25. kola je odigran na Generali Areni u Pragu, a sastali su se posrnula Sparta i Viktoria Plzen. Na kraju su gosti slavili rezultatom 1:2.

Zbog trenutne situacije, na tribinama Generali Arene nije bilo hiljada navijača na koje su češki velikani na vikli. Ipak, navijači su na drugi način zajedno pratili meč.

Za navijače Sparte je ispred napuštenog Strahov stadiona napravljeno improvizovano "drvine in" kino, pa su oni na parkingu, u svojim autima ili pored njih gledali meč sa Viktorijom.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

I navijači Viktorije su imali sličan ugođaj u svom gradu s tim što su oni imali više razloga za slavlje pa su u njihovom "drive in" kinu gorjele i baklje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi