Za kraj maja zakazan nastavak još jedne evropske lige

Vlada dala zeleno svjetlo

Za kraj maja zakazan nastavak još jedne evropske lige

A. Čaušević

Poljska nije jedina zemlja koja je odlučila da se fudbalska sezona nastavi krajem maja. Jučer je to uradila i Češka.

Izvršni odboor FS Češke je na jučerašnjem sastanku odlučio da fudbalska sezona u prvoj i drugoj ligi ponovo starta 25. maja nakon prekida zbog pandemije koronavirusa.

Prije nastavka sezone Savez će osigurati testove te će svi igrači biti testirani, dok će se od klubova tražiti da se odobri produženje sezone prema UEFA-inim instrukcijama.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Do kraja sezone u najjačem rangu češkog fudbala se treba odigrati šest kola regularnog dijela te play-off. Na tribinama neće biti gledatelja što je potpuno očekivano.

Na stadionu će moći prisustvovati maksimalno 130 osoba uključujući igrače, sudije, zvaničnike i druge. Vlada je odobrila odigravanje utakmice, još se čeka odluka o ukupnom broju ljudi koji će se moći okupiti za vrijeme utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi