Kako su Drenthe i Babel prekršili naredbe Reala i Liverpoola, a onda potplatili novinara Marce

Nikad ispričana priča iz 2009. godine

Kako su Drenthe i Babel prekršili naredbe Reala i Liverpoola, a onda potplatili novinara Marce

E. Čaušević

Holandski fudbaler Royston Drenthe nekada je bio velika nada Real Madrida, ali je na kraju ostao upamćen kao jedan od najvećih promašaja u historiji kraljevskog kluba.

Drenthe je u Real stigao na ljeto 2007. godine iz Feyenoorda kada je imao svega 20 godina. On je briljirao u dresu Holandije na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 21 godinu, a Real Madrid je odlučio odmah da ga kupi jer mu se predviđala velika karijera.

Međutim, Drenthe nikada nije opravdao očekivanja na Santigao Bernabeu, a klub je napustio 2012. godine. Drenthe je čak imao pauzu u karijeri, ali se fudbalu vratio prošle godine kada je potpisao za holandski amaterski klub Kozakken Boys.

Zanimljivu priču jutros je objavila ugledna Marca koja je odlučila nakon 11 godina objaviti ono što su krili na molbu Drenthea. Naime, tada je on bio član Real Madrida i Kraljeve je očekivao duel u Ligi prvaka protiv Liverpoola.

Klub je zabranio bilo kakav kontakt s protivničkim igračima, ali to Drenthe nije poštovao. On je bio dobar prijatelj s Ryanom Babelom koji je tada bio član Redsa, te su oni organizovali druženje u Madridu za koje niko nije smio da zna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novinar Marce se slučajno našao u studiju gdje su Drenthe i Babel snimali pjesme, ali su tražili da se to ne objavi. Iz Marce su im izašli u susret, ali 11 godina kasnije odlučili su sve da obznane. No, mnogi vjeruju da su Drenthe i Babel platili određenu sumu novca kako bi se sve to zataškalo.

Drenthe i Babel su se družili u Madridu do ranih jutarnjih sati, a da to iz njhovih klubova niko nije znao. Babel je tada čak otkrio novinaru Marce da Steven Gerrard neće početi meč jer je povrijeđen i ispostavilo se da je to bilo tačno jer je legendarni igrač Redsa odigrao samo 12 minuta na Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
U Realu propadne 65% velikih igrača i velikih nada i nisu taj klub koji ima dobru školu, realno gledajući, najtrofejniji jesu, najuspješniji jesu, ali što se tiče škole, neki prosječni timovi su napravili puno više boljih igrača, čak komsije iz Atletica imaju, mnogo bolju školu, a što se tiče propalih mladih kupljenih mada jednostavno je, u Realu "sprže" igrača s treninzima, ne možeš ti dovesti eto Drenthea, Jovica i mnoge iz manjeg kluba i stavit ga odmah npr da trenira s Ronaldom punom snagom, treba ići postepeno, dizat ga na svjetski level, a ne nazor što oni rade i naravno dobiju ništa na kraju
5 4
DamirT
Koje sve igrace je Real unistio to nije realno...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi