Kako su Matić i Ibra postali nerazdvojni: "Hajde, šta kukaš..."
Foto: Instagram

Dosad neobjavljena priča

Kako su Matić i Ibra postali nerazdvojni: "Hajde, šta kukaš..."

Poznati novinar iz Srbije Aleksandar Stojanović otkrio je zanimljivu priču o prijateljsku Nemanje Matića i Zlatana Ibrahimovića.

Dvojac se zbližio za vrijeme igranja u Manchester Unitedu, no mnogima ni danas nije jasno na koji je način Matić našao 'žicu' slavnom švedskom fudbaleru čija je nezgodna narav svima poznata.

Očito je kako je Matić znao kako sa Ibrahimovićem, a dosad neobjavljenu priču o tome pomenuti novinar je napisao na svom Instagram nalogu.

"Kada je Matić prešao u Manchester United, vidio je na treninzima da se svi sa prevelikim poštovanjem odnose prema Zlatanu. NIko čvrst u duelu sa njim, gotovo da ga obilaze. Desi se situacija da su jedan do drugog, Matić uleti u duel, odnese i loptu i Ibrahimovića... Ovaj ga mrko pogleda. Sljedeći put slično. I tako non stop. Gunđa nešto Zlatan i u jednom trenutku mu kaže nešto ružno, iskreno ne sjećam se šta, nešto u smislu: 'Šta hoćeš, šta ti je, jesi li normalan...' Na šta mu Matić odgovori: 'Hajde ne ponašaj se kao djevojčica, nego igraj, šta tu kukaš...' Od tog dana su bili najbolji prijatelji u klubu", ispričao je Stojanović.

Prijateljstvo traje i dan-danas.

"Često se čuju i svaki razgovor je prozivka. Nemanja je dogovorio sa Zlatanom i Mourinhom da jednom dođu na Ub i budu njegovi gosti", napisao je.

Podsjetio je također Stojanović i koliko je Matić vezan za svoj rodni kraj za koji je dosad učinio mnoštvo lijepih stvari.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Inače Matić obožava Ub i to je za njega centar svijeta. Kada je sagrađena nova dionica auto puta, on je rekao: 'Eto, sada je Beograđanima mnogo lakše i jednostavnije da dođu na Ub, mi ionako nemamo veliku potrebu da idemo za Beograd.' Kada mu je jednom supruga Aleksandra, sa kojom ima troje dJece, rekla: 'E sada ćeš ti da kupuješ namJeštaj za stan, da se mučiš sa majstorima, ja ne mogu...' On je ozbiljno odgovorio: 'Dobro... OvdJe na ulazu ćemo staviti neku kožnu prekrivku, tu iznad kamina ćemo glavu jelena sa rogovima, već sam dogovorio...' Ona je brže bolje rekla: 'Neee, nemoj ništa.. Ja ću sve''.

Fudbalski putevi Matića i Ibrahimovića u međuvremenu su se razdvojili. Srbijanski fudbaler je ostao u Manchester Unitedu, dok je Ibrahimović preko Los Angeles Galaxyja došao u Milan koji će, po svemu sudeći, biti i njegova zadnja stanica u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti