Kako su otac i sin danas srušili NK Čelik i donijeli najveću pobjedu u historiji kluba
Otac i sin danas su bili kobni za Čelik, te su Fortuni donijeli najveću pobjedu u historiji kluba

Armin i Alvin Bujak u centru pažne nakon gradskog derbija

Kako su otac i sin danas srušili NK Čelik i donijeli najveću pobjedu u historiji kluba

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Fortune iz Zenice danas su u četvrtfinalu Kupa ZDK na Kamberovića polju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:4 u regularnom dijelu bilo 2:2 pobijedili NK Čelik i tako upisali najveći trijumf u historiji.

Sudar dva kluba privukao je okolo stadiona, na mostovima, pruzi skoro 1000 gledalaca, a sam meč je bio veoma zanimljiv, te su na kraju odlučili jedanaesterci.

Iako je Besim Kolić postigao dva gola, junak meča bio je golman domaćina. Alvin Bujak odbranio je sve što se može odbraniti, jednostavno bio je nesavladiv. U regularnom dijelu utakmice skinu je i jedanaesterac Selimu Žuni, dok je prilikom izvođenja jedanaesteraca sinuo dva penala igračima Čelika i trasirao put Fortuni ka polufinalu Kupa ZDK.

Da sport piše lijepe i neobične stvari primjer je i ova utakmica, pored junaka na terenu, još jedan junak Fortune u ovoj utakmici bio je na klupi. Armin Bujak s klupe predvodio domaćine, a Armin je ni manje ni više otac od Alvina Bujaka, golmana Fortune.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Alvin Bujak, 27-godišnji je čuvar mreže koji je prošao sve omladinske kategorije Čelika, a evo danas je bio junak kontra kluba u kojem je ponikao. S druge strane njegov otac Armin Bujak bivši je trener nekoliko klubova, vodio je Đerzelez-Zenicu u sezoni kada su igrali u najvišem rangu, bio je trener Zenice, Rudara.

Današnja utakmica zaista je bila pravi praznik, što po broju gledatelja oko stadiona, što po igri, potezima, golovima na terenu, a na kraju i radi porodice Bujak, koja je danas srušila NK Čelik i tako svome klubu donijeli najveću pobjedu u historiji kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Kao ljubitelju fudbala, kao redovnom stanovniku južne tribine, kao Sarajliji koji na zdrav način uživa u rivalstvu moje i zeničke čaršije, ostaje veliki žal za ovakvim sunovratom Čelika. Ipak je ovo jedan veliki klub iz Bosne i Hercegovine, sa jednom velikom i vjernom navijačkom grupom. Oni ovo nisu zaslužili. Nadam se iskreno da će Čelik ubrzo naći put uzbrdo i izlazak iz ove situacije. Nadam se da će Željo zakazati prijateljski meć sa Čelikom kad bude raji bilo dozvoljeno da ide na tribine, da Grbavicu napunimo mi i Robijaši, kao u stara dobra vremena. YNWA! Kao nikad do sad.
28 4
Arnel925
Šta reći... Jb mu miša.... Možda je bolje ništa ne reći.... Smiješno, žalosno, nevažna vijest, možda i bolna za sve nas prave navijače... Ostalo je samo ime... Ovo je kao da vidiš Whitney Houston... Nekad zvijezda, postala narkoman, na kraju došao je kraj. Žalosno... Ovo uopšte nikad nebi smjelo da bude moguće, radi navijača, infrastrukture, imena, renomeja, uspjeha... Kod nas je moguće... Zao mi je, i ako sam bordo navijač. Fudbalsko/nogometno srce je ipak isto, živi za isto, i ako su boje različite.
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi