Kako su u Norwichu reagovali nakon što je Prosinečki pozvao Vrančića?

Veznjak opet u reprezentaciji

Kako su u Norwichu reagovali nakon što je Prosinečki pozvao Vrančića?

A. Čaušević

Potpuno zasluženo Mario Vrančić se našao na listi pozvanih igrača za mečeve reprezentacije BiH protiv Finske i Italije. 

Robert Prosinečki je danas objavio spisak za junsko okupljanje, a nakon odlične sezone u dresu Norwich Cityja Vrančić je upao među 24 "sretnika".

Nekoliko sati nakon objavljenog spiska reagovali su iz Norwicha koji su objavom na Twitteru čestitali Vrančiću povratak u nacionalni tim.

"Veliko bravo za Marija Vrančića koji je ponovo pozvan u reprezentaciju za utakmice kvalifikacija sljedećeg mjeseca", poručili su popularni Kanarinci.

Vrančić je posljednji nastup u dresu Zmajeva upisao u martu 2017. godine kada je bio član Darmstadta. Zaigrao je u pobjedi nad Gibraltarom (5:0). Do sada je skupio ukupno pet nastupa.

Ovaj 29-godišnjak je u Norwich stigao na ljeto 2017. godine. Od tada je upisao 77 nastupa i postigao 13 golova od kojih su neki bili ključni za promociju u Premiership.

Mečevi s Finskom i Italijom se igraju 8. odnosno 11. juna. Okupljanje bh. reprezentativaca zakazano je za 29. maj.

Inače, spisak pozvanih igrača izgleda ovako:

Na spisku su se našli sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vladan Kovačević (Sarajevo).

Odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Samir Memišević (Groningen), Darko Todorović (Salzburg).

Vezni red: Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Mario Vrančić (Norwich City), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Stjepan Lončar (Rijeka), Deni Milošević (Konyaspor).

Napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Basaksehir), Edin Višća (Basaksehir), Goran Zakarić (Partizan), Smail Prevljak (Salzburg).

Top Komentari

Adnanos
Zakaric opet zaluto
3 0
Fce
Bravoo za Kovacevic golman Sarajeva
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi