Vrančić ne zaboravlja ono što je Klopp uradio za njega

Raduje se novom susretu

Vrančić ne zaboravlja ono što je Klopp uradio za njega

Admin Čaušević

Mario Vrančić će od sljedeće sezone igrati u Premiershipu nakon što je s Norwich Cityjem izborio promociju u elitni rang engleskog fudbala.

Tako će se sjajni veznjak ponovo susresti s Juergenom Klopp, trenerom koji je možda i najzaslužniji za uspješnu karijeru potencijalnog bh. reprezentativca.

Vrančić je u Bundesligi debitovao kao 17-godišnjak kada je igrao za Mainz. Čovjek koji mu je dao priliku bio je Klopp. Odlični trener ga je poslije doveo i u Borussiju Dortmund.

"Imao je veliki utjecaj na moju karijeru, bilo moj prvi trener u seniorskom fudbalu, poznajem ga skoro 15 godina", rekao je Vrančić o Kloppu te dodao:

"Stalno smo u kontaktu. Jedan je od najvažnijih ljudi u mojoj karijeri. Doveo me u Borussiju kada sam bio u veoma teškoj situaciji i tu mi je dao drugu šansu. Od tada sam se razvijao u pravom smjeru i imao je značajan utejcaj na moju karijeru".

Vrančić je u Bundesligi igrao kao veznjak Paderborna i Darmstadta, a od augusta ga očekuju iskušenja u Premiershipu.

"Radujem se igranju protiv svako tima, nebitno da li je to na Etihadu, Old Traffordu ili Carrow Roadu na kojem je veoma lijepo igrati", rekao je ovaj 29-godišnjak.

Vrančić je u redove Kanarinaca stigao u julu 2017. godine, a nakon sporog starta postao je jedan od ključnih igrača. Vjeruje da će tim kojeg vodi Daniel Farke i u Premiershpu uspjeti ponoviti igru iz Championshipa.

"Trebamo se popraviti u određenim stvarima i naravno klub će morati dovesti nekoliko pojačanja kako bi tim napredova, ali mislim da će Farkeove metode definitivno funkcionisati", rekao je Vrančić koji je ove sezone zabio 10 golova i upisao sedam asistencija.

Top Komentari

red devil mo
"Tesko se ispada iz repke a jos teze upada".Kaze Robi.
1 0
teddy sheringham
Ne zovne li ga Žuti u Finsku, nek se rokne!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije